Sebze kuyruğunda sen bekle, meyveye çocuğu yolla!

Devlet nasıl terö­ristlerin Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te mağaralarda işini bitirdiyse, sebze halinde terör estirenlerin işini bitiririz” dedi… PKK ile kabzımalı eşitledi. “Terö­rist”...

Devlet nasıl terö­ristlerin Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te mağaralarda işini bitirdiyse, sebze halinde terör estirenlerin işini bitiririz” dedi… PKK ile kabzımalı eşitledi. “Terö­rist” kavramını bayağı bir basite indirgedi.
Seçim öncesi yurtdışından mihrak bulamayınca iç kay­naklara yöneldi. Yerli ve milli kabzımalları terörist ilan etti.
Çok yakında ana haber bültenlerinin “son dakika­sı”! Sebze halinde bir grup teröristle sıcak temas sağlan­dı… “Dur!” ihtarına uyma­yan kabzımallar çok sayıda kasayı bıraktı kaçtı.

★★★

Marketçi terörist, kabzımal terörist, pazarcı terörist… Herkes vatan haini… Yazık değil mi? Fırsatçı diye suçla, kazıkçı olduğunu söyle, vur­guncu damgasını yapıştır. Ne bileyim spekülatör deyiver… Terörist biraz ağır olmadı mı?
Oysa devletin görevi serbest piyasada ticaretin güvenliğini, işleyişini, düzgün yürütülmesini düzenlemektir. Piyasayı, yasalarla regüle etmesi gerekir. Yapamıyorsa bırakır, yapan gelir.

★★★

Zira iktidar ne yaptı? Gitti, devlet manavları açtı. Savaş yok, kıtlık yok; millet sebze, meyve sırasında… Sebzeyi sen bekle, meyveye çocuğu yolla… Darısı doğal­gaz ve elektriğin başına… “Kriz yok” dersiniz soran olursa… Bu yaşananlar Tür­kiye Cumhuriyeti tarihinin en acıklı manzaraların­dan biridir. Ülkeyi 17 yıldır yönetirken bu hale getiren acaba kimdir?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 493 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar