Rota yeniden hesaplanıyor!

Oysa ne kadar da heyecanlanmıştım. Bugün tatlı tatlı “ekonominin yeni yol haritası” açıklanacaktı. Ertelendiğini duyunca bir anda dünyam karardı. Kulağımda “burası çok önemli” sesi...

Oysa ne kadar da heyecanlanmıştım. Bugün tatlı tatlı “ekonominin yeni yol haritası” açıklanacaktı. Ertelendiğini duyunca bir anda dünyam karardı. Kulağımda “burası çok önemli” sesi yankılandı.
Eylem paketi, yapısal reform, yeni ekonomi paketi derken ismi yeniden değişip “yol haritası” olmuştu. Çarşamba gününe erteledi… Yanlış yola girdik; “Rota yeniden hesaplanıyor” belli ki!

★★★

Sahi Erdoğan’ın açıkladığı “100 günlük eylem planı” vardı. Yüz gün geçti, sanki o bitmiş gibi “ikinci yüz günlük eylem planı” açıklandı. O planın da son kullanma tarihi 24 Mart’tı… Kimse hatırlayıp ne olduğunu sormadı!
Olayı özetleyeyim… “Düşündük taşındık, ne yaptık, bizde bulamadık” diyemediler. Ekonomik kriz yaşayan koskoca bir ülkenin kurtuluş reçetesini “yol haritası hazırladık” deyip geçiştirdiler.

★★★

Berat Albayrak’a çok yüklenmenin anlamı yok. Enkaz devraldı. Lakin enkazı kayınpederi yarattı. Ne yapsın? Yeni Ekonomi Programı diye bir şey açıkladı. Daha altı ay geçti üzerine toprak atıldı.
Nasıl kurtaracak ki ekonomiyi? Hazine’de para kalmadığı sır değil… Seçim sebebiyle neredeyse bütün bütçeyi harcadılar. Türkiye’nin çok acil paraya ihtiyacı var. Bırakın yeni paranın gelmesini, içeridekileri bile kaçırıyorlar.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar