Reform diye diye yine aynı terane!

İşler kötü gidince sanki sorunlar mucize ile kendi çözülecekmiş gibi tek bir adres gösteriliyor; Reform yapmalı...

Hele işler daha çok sarpa sarmışsa, “Yapısal reform yapılmalı” kelimeleri daha oturaklı bir imaj uyandırıyor.

★★★

Ekonomik krizin çözümü için üç yıllık bir dezenflasyon, tasarruf ve kamu harcamalarında verimlilik planı ilan eden iktidar, kamu yönetimi, hukuk ve devletin kurumsal dönüşümü için “Reform Planı” hazırlamaya başladı.

AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın ana hatlarını dile getirdiği söz konusu reformlar, Avrupa müktesebatı ile uyumlu ve farklı alanları kapsayacak reform paketlerinden oluşacak.

★★★

Ülkeyi yönetenlerin “reform” kelimesinin anlamını dahi bilmemeleri ne kadar acı değil mi? Lakin 22 yıldır ülkeyi yöneten bir partiden reform beklemek kadar saçma değil tabii ki...

Bu kaçıncı reform paketi? Ne oldu eskilerinin akıbeti?

Reform deyince köklü değişiklik falan bekliyor ya insan... Bırakın kökü, hiçbirinde yaprak bile kıpırdamadı... Paketleri koyacak yer kalmadı. Paket açmakla bu işler olsaydı ülke bu durumda olmazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidarda kalmak için ne feda edersin? 24 Temmuz 2024 | 1.411 Okunma Büyük balık Şimşek’i yedi! 23 Temmuz 2024 | 2.762 Okunma Emekliler Yılı zammı! 17 Temmuz 2024 | 1.392 Okunma Herkes kendini kurtarır, olan sana olur! 16 Temmuz 2024 | 1.599 Okunma Kısmetimiz kapalı! 15 Temmuz 2024 | 1.319 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar