Olmadı ahdi, kovar mı kendisini?

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya kovuldu. Sanılanın aksine bu onun için bir onurdu. Bugüne kadar kendisini hep eleştirdim. Söylemediğimi bırakmadım. Hiç de beğenmezdim. Ne yalan söyleyeyim ben kendisini...

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya kovuldu. Sanılanın aksine bu onun için bir onurdu. Bugüne kadar kendisini hep eleştirdim. Söylemediğimi bırakmadım. Hiç de beğenmezdim.
Ne yalan söyleyeyim ben kendisini emirlere harfiyen uyan, sarayın bir dediğini iki etmeyen biri olarak tanımlıyordum. Öyleydi de! Bunu defalarca kanıtladı.

Murat Çetinkaya

★★★

Demek ki günü geldi, saray ile bir yerde ters düştü. Bu sefer emir demiri kesemedi. Hatta saraya karşı çıkıp istifa bile etmedi. Dik durdu. Ve kovuldu! Hâlâ beğenmiyorum lakin artık saygı duyuyorum.
Ahmet Davutoğlu’ndan tutun, Kadir Topbaş’a, Melih Gökçek’ten sayısız bakana kadar… Hiç birinin yapamadığını yaptı. İstifa etmeyerek hakkını korudu. Bir kere biat etmedi, kurtaramadı koltuğu…

★★★

Hayret etmiyor da değilim! Yıl olmuş 2019, hâlâ ciddi ciddi Türkiye’de Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu düşünenler var. Yok, kanuna aykırıymış vay efendim görevden alınması mümkün değilmiş.
Arkadaş siz hangi ülkeden geldiniz? Şimdi anladınız mı Türkiye ekonomisinden neden cacık olmayacak! Kurumlar çalışmadıkça, başkanlık sistemi sürdükçe bu ülkenin ekonomisi düzeltilemez. Herkes bunu anlayacak!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar