Neden bütçe için kavga edilir ki?

Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu'nun bugünkü (07.12.2022)''Neden bütçe için kavga edilir ki?'' başlıklı yazısı.

Bütçe görüşmelerinde AKP’li Zafer Işık’ın yumruk attığı İYİ Partili Hüseyin Örs yoğun bakıma kaldırıldı. Kalbi elektro şok ile çalıştırıldı. Büyük geçmiş olsun.

Sahi bu kavga neyin nesi? Kiminle neden yumruklaşıyorsun? Kime ne anlatmaya çalışıyorsun? Milletvekillerinin ne rolü var ki bu ülkede? Ortalığı yıksan bile tek bir virgül değiştirilir mi bütçede?

Bütçe de gerçekte var olmayan, sanal sayılardan oluşan, keyfe keder hazırlamış bir manzume… Meclis’te sunum yapılıyor. Cumhurbaşkanı milletvekilleriyle muhatap bile olmuyor.

Milletvekilinin rolü ne? Otursun dinlesin işte saraydan bir görevli gelip anlatmaya zahmet ederse… Fıkra anlatır isterse… Paşa gönlüm öyle istedi der, çıkar gider… Yeni sistemde bu böyle…

Zira referandumda çıkan yasayla çalışmalarına da gerek kalmadı milletvekillerinin… İşi halleden başkan ve adamları… Artık vekil seçildikten sonra Meclis'e uğramasa da fark etmez. Alacak nasıl olsa maaşını… Seçilmişsin, iş bitmiş işte… Boş yere gerginliğe gerek var mı?

Mazbatayı aldığın dakikadan sonra vekil ve ailesinin ölünceye kadar tüm sağlık harcamaları Meclis tarafından ödenecek.

Öyle devlet hastanesi de değil… Gidecek istediği doktora, muayene ve tedavi olacak, ailesi estetik yaptıracak, otuz iki dişini değiştirecek bunu bile millet üstlenecek.

Arabasıydı, şoförüydü, sekreteriydi, danışmanıydı… Harcırahlar, ödenekler, yolluklar… Biletler, sosyal tesisler… Üç kuruşa beş köfteler… Hemen ertesinde emeklilik de cabası… Çok yoruluyorlar ama…

Cep telefonu ve internet de milletin sorumluluğunda… Maaş tak diye yatıyor, bankamatikten şak diye çekiyorlar. Yaş, prim, eksik gün söz konusu değil! Zaten faturayı yine halk ödüyor. Üstüne maaşlar yatsın diye bankalar promosyon veriyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın banka promosyonlarına “harama yakın” açıklaması vardı. Dini bütün milletvekillerinden bu haram parayı almayan kaldı mı?

Şu işe adam gibi bir açıklama getirse… “Harama yakın” nedir ki? Yeni bir ölçü birimi mi geliştirildi? Nasıl oluyor hesaplama yöntemi? “Neyse ucuz atlattık, haramı teğet geçti” gibi mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 698 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar