Merkez Bankası’nın sırrı

Çağrılmadığımdan toplantıya katılamadım. Yoksa ben de istemez miydim Merkez Bankası’na iki soru da ben yapıştıraydım. Ne fark edecekti? Hiç! Başkan sorulara yanıt vermiyor ki!


Biri iki soru soruyor, başkan; “Sonraki” diyor. Sonraki dört soru soruyor, başkan; “Sıradaki” diyor. O da “üç” soru soruyor. Kaç etti? Dokuz soru
Hangisini cevaplıyor belli değil. Başkan ortaya karışık giriyor. Çoğu soruyu da cevaplamıyor!
Oysa herkesin merak ettiği tek bir soru vardı. Merkez Bankası döviz rezervleri neden bu kadar azaldı? Yabancı bankalar bunu raporlarında yazdı. Dünyaca ünlü gazeteler köşelerine taşıdı hatta manşet attı. Piyasalar karıştı!
Bizim Merkez Bankası hiçbir şey olmamış gibi bir ay sonra rutin toplantısını yaptı. Sahi milyarlarca dolarlık eksik rezerv nereye harcanmıştı?

★★★

Aslında bu sorunun cevabını herkes biliyor. Merkez Bankası bu paraları kamu bankalarına geçiriyor. Onlar da piyasada satıp doları düşürmeye çalışıyor. Merkez Bankası eksilen rezervi de piyasalardan kısa vadeli borç alıp kapatmaya çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar