Liralılaştıramadıklarımızdan mısınız?

Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu'nun bugünkü (29.01.2022)'' Liralılaştıramadıklarımızdan mısınız?'' başlıklı yazısı.

Ekonomi nasıl gidiyor? Algı operasyonları, bilgi kirliliği, uydurma haberler, neye hizmet ettiği belli lakin geleceği olmayan kararlarla ite kaka gidiyor işte… İç güveysinden hallice…

Türk Lirası botoks yapılmış surat gibi… Öyle baskılanmış ve kontrol altındatutuluyor ki, kımıldayamıyor!

Bir terim uydurdular adını “liralaşma” koydular. Faizleri dövize endeksleyip aslında herkesi döviz sahibi yaptılar. Kimseyi liralılaştıramadılar… Çıkıp başarı gibi anlattılar.

Geldiğimiz noktada Türkiye kendi parasının itibarını bir başka ülke parasıyla “garanti” vererek korumaya çalışıyor. Buna da “Yeni Ekonomik Model”diyorlar.

İnanın bu durum herhangi bir gelişmiş ülkede olsa ne hükümet ayakta kalırdı ne de ilgili kurumlar! İyi de gelişmiş ülke onlar. Burası Türkiye! Hiçbir şey olmayacak haliyle!Gerçi bugünlerde atasözleri biraz tehlikeli ama “hayvan terli yemi yemedi” derler bizim oralarda… İstediğinizi söyleyebilirsiniz lakin sadece iyi şeyler söyleyebilirsiniz şeklinde mi yoksa? Ekonomiyi batıranı eleştirmeyip, ekonominin battığını söyleyeneverirsen ceza, adil olmaz kanımca!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar