Kime karşı şahlandı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın; “Türkiye yeni bir şahlanış dönemine geçti” bayram mesajı halk arasında coşkuyla karşılandı. Kime karşı şahlandığı...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın; “Türkiye yeni bir şahlanış dönemine geçti” bayram mesajı halk arasında coşkuyla karşılandı. Kime karşı şahlandığı ayrı… Hiç karıştırmayın orasını!
“Belki son bir yılda ekonomik anlamda ve sonrasında yaşadığımız döneme baktığımızda hepsinin geride bıraktığımızı görüyoruz” demecini de verdi.
Kim kim gördüklerini söylemedi. Acaba şahit yazarlar diye mi çekindi? Bırakın sorunları anlamayı, en ufak bir fikri dahi olmadığı gösterdi.

Oysa yaşadığımız kriz daha önce yaşananlardan çok farklı… Maalesef en kötüsü geride kalmadı! Keşke döviz fiyatını baskılayıp düşürünce, keşke faizleri indirince yılların hataları bir anda düzelse… Fazla kolay olmadı mı?
Türkiye kalıcı fakirleşmeye adım attı. Bilindik yöntemlerle, para politikasıyla çözmek mümkün görünmüyor. Başkanlık sistemi ile uçuyorduk, kaçıyorduk. Bir yıldan fazla süre geçti, kendimizi sürünüyor bulduk!

★★★

Sadece ekonomi iyiye gidiyor, toparlanıyor, işler açılıyor dedirtmek için maliyetinin altında kredi vermek milletin parasını inşaat sektörüne peşkeş çekmektir. Net!
Kamu bankalarının konut kredi faizlerini 0.99 indirmesiyle beraber mutlak zarar edecekleri oranlara çektiler. Kağıt üzerinde elde ettikleri kârları yiyecekler. Görev zararı olarak addedecekler. Kim verdi bu görevi? Orası belli!

★★★

Millet cayır cayır harcamaları keserken devlet paraları nereye aktardı da bütçe açığı patladı? Kemeri vatandaş sıktı.
Ya devleti yönetenler… Harcamalarını hiç kısmayacak mı? Sorulacak şey mi bu şimdi? Devlet-i Aliyye niye sıkıntıya girsin ki? Hiç itibardan tasarruf edilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar