Kim bu edepsiz?

Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’ne atanan Bülent Arınç kurulun ilk toplantısında kendi maaşlarına yüzde 40 zam yapması ile ilgili soruya dair değerlendirirken; “Milletvekili ne kadar alıyor, emeklisi ne kadar alır, seni ne ilgilendiriyor kardeşim” diye sordu!

Yetmedi; “Ne diye bir takım edepsizler yorum yapsın!” diyerek mum dikti. Sahi ne iş yapar Yüksek İstişare Kurulu? Bilen var mı? Lakin bu millet bunu hak etti. On yedi yıl boyunca bu zihniyeti destekledi.

★★★

Edepsizlik yapmadan anlatmaya çalışayım. Senin maaşın, bizim maaşımızdan kesilen, her alışverişte üzerimize binen, yüzlerce vergiden ödendiği için ilgilendiriyor olabilir mi bizi? Maaşını ben ödüyorsam soramayacak mıyım ne kadar verdiğimi?
Bu gibi politikacılar bırakın gelişmiş ülkelerde, ikinci dünya ülkelerinde bile barınamazlar. Ancak bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde kendilerine koltuk bulurlar. Sorgulayanı da “edepsiz” diye yaftalarlar!

★★★

Esas üzücü olan kendisinin yine, yeni, yeniden tam 24 yıldır ülkeye hizmet vermesi. Sanki başka birisi yokmuş gibi… Şükür bugün de utandırdı bizi…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar