Kandır müşteriyi kap primi!

Bankalardan sorumlu başkan doların yükselişini ne güzel anlattı; “Döviz hareketliliği konusunda saldırılara maruz kaldık” deyip işin içinden çıktı. Görevini yaptı. Rahatladı!

Bu kadar basit! Saldırı olmasaydı dolar bir lira mıydı? Hep o Türkiye’ye kafayı takmış kötü insanlar yüzünden… Yoksa ülkeyi yönetenlerin suçu değil bu… Kaderin bize oyunu bu…

★★★

Dikkat ederseniz hep bir faili meçhul saldırı söz konusu… Kim bu saldırganlar? Yok! Kim bizim ekonomimizi çökertmeye çalışıyor? O da yok! Kime karşı savaşıyoruz? Onu da bilmiyoruz.
Klasik “Hiçbir şey olmasa da kesinlikle bir şey oldu” vakası… Bunu dolar ve Euro ile ihale yapanlara söylesene delikanlı… Çöken yolların, geçilmeyen köprülerin, uçakların inmediği havalimanlarının, milyarların akıtıldığı vakıfların var mı alakası?

Durun! Saldırı varsa galiba yapanı buldum. Türk vatandaşları… Sadece geçen hafta 2 milyar dolardan fazla döviz almışlar. Bankalardaki döviz mevduatı 181 milyar doları aşmış!
Bunun anlamı, kendi para birimine güvenmiyor Türk vatandaşları! Sadece para birimine mi güvenmiyor? Sahi toplanan milyarlarca lira vergi nereye harcanıyor? Bilmeyince dövize koşuyor.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 493 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar