İktidar hariç herkes suçlu!

Türkiye'nin 84 milyonluk nüfusunda yardıma muhtaç sayısı tahmini rakamlara göre 30 milyon kişiyi geçiyor

Enflasyonun suçlusu marketler ilan edildi. Denetimler başladı. Ne oldu? Hâlâ bir şey çıkmadı mı? Zira bu zamlardan iktidar hariç herkes sorumlu! Sahi, bilmiyorlar mı arz-talep kanununu?

Üretim az ise fiyat artar. Üretim fazlaysa fiyat düşer. Anlaması çok da zor değil!

★★★

Serbest piyasa ekonomisine işler rica, minnet, sitem, emir, baskı ile yürür mü? Marketlerle konuşarak, muhtarlarla toplaşarak sorunlar çözülür mü? Acaba soğandan domatese, tahıldan arpaya neden her şeyi ithal ettiğimiz düşünüldü mü?

Benden duymuş olmasınlar ama sorun marketlerde değil! Sistemde… Yönetenlerde… Temel gıda maddelerini neden dışarıdan almak zorunda kalıyor Türkiye?

★★★

Marketlerle konuşulacağına şu yap-işlet-devret proje sahipleri ile konuşulsun. Osmangazi Köprüsü'nden geçenin araba kredi taksiti kadar para ödemesini, hasta garantili hastanelere vereceğimiz ücreti, silinen yandaş vergilerini, enerji dağıtım şirketlerinin faturalara bindirmelerini…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar