Her şeyin bedeli var!

Rusya’nın eline 2.5 milyar dolar saydık. Kime karşı kullanacağımızı dahi kestiremediğim S-400 füzelerini aldık. Temmuz ayında teslim edilecekti, acelemiz varmış ki haziran ayında geleceği müjdelendi...

Bu iş Amerika’nın hiç hoşuna gitmedi. Yıllardır müttefikiz, sen benim en büyük düşmanımla işbirliği yaparsan sonuçlarına katlanırsın dedi. CAATSA’yı uygulamaya sokacağını söyledi.

★★★

Nedir bu CAATSA? Türkçe meali; Amerika’nın düşmanlarıyla yaptırım yoluyla mücadele yasası… Bir anda düşman ilan edilmek bu kadar kolay mı? Hiç yok mu eski güzel günlerin hatırı?
Piyasa, özellikle de dolar/TL kuru S-400 konusundaki gelişmelere çok duyarlı. CAATSA direkt ülkelerin ekonomilerini çökertmeyi hedefliyor. Uğraşmalarına gerek yok ki, zaten Türkiye o işi kendi hallediyor.

★★★

Yasa oldukça ilginç… Amerikan Başkanı’na güvenmiyor. Kararı bağımsız olarak Amerikan Kongresi alıyor. Sabaha kadar dostum Trump deyiver, onun da elinden fazla bir şey gelmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 493 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar