Hastasıyız!

Devlet hastaneleri, adı üstünde, devlet tarafından işletilen, giderleri Sağlık Bakanlığı bütçesinden karşılanan zorunlu sosyal kurumlardı. Şimdi şehir hastaneleri geldi! Şehir hastaneleri, bedelsiz olarak...

Devlet hastaneleri, adı üstünde, devlet tarafından işletilen, giderleri Sağlık Bakanlığı bütçesinden karşılanan zorunlu sosyal kurumlardı. Şimdi şehir hastaneleri geldi!
Şehir hastaneleri, bedelsiz olarak şirketlere tahsis edilen Hazine arazileri üzerine hasta garantisi karşılığı inşa ettiği özel hastaneler… Hasta sayısı garantili hastane mi olur? Yaptılar oldu!

★★★

Mevcut bütün hastanelerde doluluk oranı bile yüzde 64 iken, özel şehir hastanelerine yüzde 70 doluluk garantisi verildi. İyi de bunları özel şirketler yapıyor. Parayı onlar kazanıyor. Diğer özel hastanelerin günahı ne? Yeteri kadar özel tanıdıkları olmamaları mı?
Bu hastanelerde Sağlık Bakanlığı kiracı konumunda yer alıyor. Mülkün sahibi olan şirketlere Sağlık Bakanlığı en az 25 yıl boyunca kira ve bina bakım parası ödüyor. Ne anladık biz bu işten?

★★★

İngiltere bu sistemi denedi. Daha yatırım aşamasında fark ettiler ki, bu model sağlık sistemini de sağlık için kamu tarafından ayrılan bütçeyi kurt gibi yiyip bitirir. Karşılanamaz bir yük getirir. Vazgeçtiler!
Toplamda 30 milyar dolar işletme parası ödenecek! Uçan hastane yaparsın o paraya! Rakamlar hastaneleri yapan şirketlerin aldıkları kiralarla parayı 4-5 yılda çıkarabildiğini gösteriyor.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar