Gönül belediyeciliği WEB sitesi!

Ben de aşık olurum böyle İstanbul’a… Ben de gönül koyarım bu yola… İhalelerde alınacak hizmet tutarını kimler hesaplıyorsa… Şaşırtmayı başarıyorlar her defasında! İstanbul...

Ben de aşık olurum böyle İstanbul’a… Ben de gönül koyarım bu yola… İhalelerde alınacak hizmet tutarını kimler hesaplıyorsa… Şaşırtmayı başarıyorlar her defasında!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi web sitesi hazırlatmak için 2015’in son günlerinde ihaleye çıkmış. İhale 2016 yılının Mart ayında tamamlanmış.

★★★

Yaklaşık 13 milyon liraya, o günün parasıyla 4 milyon dolara ihale açmış. Dedim, yine inşaata gömmüşler parayı. Yapı kooperatifi ile site kurup adını “web” koymuşlar! Kim bilir kime satacaklar?
İnternet sitesi olmasına ihtimal vermedim. O paraya internet sitesi mi olur? Olmuş! Cayır cayır da site kurulmuş.
Mesela ben belediyede çalışsam, para kaldırmak istesem ne yapardım? Devamlı ihale açardım. Bana bağlı diğer bir şirketime normal fiyatın 10 katına ihaleyi kazandırırdım. Üçüncü bir firmayı taşeron olarak tutar işi ona yaptırırdım. Kalan parayı da hizmet alımı, danışmanlık adı altında eşe dosta dağıtırdım. Fesatım!

★★★

Şu şansa bakın… İhaleye sadece tek bir firma girmiş. Dar alanda kısa paslaşmalarla ihaleyi alan firma yine belediyenin şirketiymiş.
Belediyenin şirketlerinde yönetim kurulları genelde partili bürokratlardan oluşur. Partiden milletvekili adayları olup da boşta kalanlar koltuklara oturtulur.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar