Gidene ağam gelene paşam politikası!

“Türkiye yaptırımlardan kurtulmak için ne yapması gerektiğini biliyor” deyip kestirip attı…

Borç, köleliğin başlangıcıdır. Biz başlangıcı çoktan geçtik. Zira bundan sonra köleler gibi çalışmalıyız ki, kazandığımız her kuruşu efendilerimize verip özgürlüğümüzü geri alabilelim..

Nasıl köleleştik? Önce geleceğimizi sattık. Sadece devlet değil, şirketler de sattı. Gelecekteki gelirlerimizi ipotekleyip karşılığında milyarlarca dolarlık borçlar aldı.

Yıllar yılı insanları başarı palavrasıyla kandırıldılar. Borçlandırdılar. Bugün Türkiye'nin yurtdışına toplam borcu 450 milyar doları geçiyor. Faizini de ekleyince işin tadı kaçıyor.

★★★

Piyasalar bu bilinçle 14 Haziran'daki Erdoğan-Biden görüşmesine kilitlendi… Oysa Biden saygısızca “Ermeni soykırımı” lafını kullanınca sert bir şekilde terslenmeliydi. Ne var ki “Sayın Biden” payesiyle kendisine hitap edildi!

Neden? Türkiye ekonomisinin sallanan diş gibi olduğu sır değil… Ya istediklerini yapacaksın ya da sana borç vermeyecek krizi atlatamayacaksın… Bütün hikâye bundan ibaret!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 698 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar