Finansal hastalık da Çin’den yayılacak dünyaya

Küresel finans piyasalarını dibinden sarsacak, orada da durmayacak, ekonomilere bulaşacak gelişme, beklenildiği gibi Çin’de alevlendi… Nitekim uzun zamandır konuşulsa da iş artık ciddiye bindi.Ekonomide Dornbusch Yasası...

Küresel finans piyasalarını dibinden sarsacak, orada da durmayacak, ekonomilere bulaşacak gelişme, beklenildiği gibi Çin’de alevlendi… Nitekim uzun zamandır konuşulsa da iş artık ciddiye bindi.

Ekonomide Dornbusch Yasası vardır. Kriz riskinin gerçekleşmesi beklenenden daha uzun sürer. Hayal edebileceğinizden çok daha hızlı gerçekleşir.

Peki, Çin’den bize ne? O iş öyle olmuyor işte! 2008 yılında Amerika’da batan yatırım bankası Lehman Brothers’dan da bize neydi? Teğet geçecek denilen 2009 yılı kabus gibi geçti.

★★★

Çin’in en büyük gayrimenkul şirketi olan Evergrande, dünyanın en yüksek borca sahip inşaat firması olarak battı. Şirket yetkilileri çıkıp batmadıklarını açıkladı.

Bıraksınlar bu ayakları… Zira ödenebilecek gibi bir meblağ değil borcu… Bilinen 305 milyar dolar borçtan bahsediyoruz. Faizini hiç saymıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar