Faiz alerjisi, dolar kaşıntısı

Merkez Bankası bu hafta faiz düşürecek. Ne kadar düşüreceği önemli…  Sonrasında vereceği mesajların bir önemi yok. Herkes biliyor ki bağımsız değil! Başkanını daha yeni kovdular…...

Merkez Bankası bu hafta faiz düşürecek. Ne kadar düşüreceği önemli…  Sonrasında vereceği mesajların bir önemi yok. Herkes biliyor ki bağımsız değil!
Başkanını daha yeni kovdular… Bağımsız kurumların başkanları, kararları beğenilmediği için kovulabilir mi? Herkes biliyor ki açıkladığı karar aslında sarayın emri…

★★★

Haliyle Merkez Bankası, partinin bankası olunca vereceği mesajlar ancak tost satan merkez büfenin vereceği mesajlar kadar önemli oluyor.
Diğer bir parti oluşumu İstatistik Kurumu… Enflasyonu açıklıyor. Kimse de inanmıyor! Lakin önemli değil… Faiz düşüşünü kalıbına uydurmak gerekiyor.

★★★

Enflasyon geçen yıldan bugüne ölçüldüğünden, geçen yıl yüksek olan enflasyonun yeni açıklanan ile birlikte hesaplamadan düşmesine “baz etkisi” diyoruz.
Geçen yıl eylül ayında 6.30 olan aylık enflasyon, bu yıl hesaplamalardan düşecek. Enflasyon yüzde 2 gelse bile, yıllık bazda yüzde 4.30 azalmış görünecek. Ekim ayında da düşüş devam edecek.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar