Enflasyon yuva yıkıyor!

Öyle bir şey olmayacak!

Enflasyon açıklandı. Klasik olarak dalga mı geçiyorlar yoksa kafa mı buluyorlar diye bir girizgâh yapmanın da anlamı kalmadı. Öylesine tadını kaçırdılar ki artık bulamıyorlar inananı…

Açıklanan enflasyon verilerine inanacağıma aklımdan sayı tutarım daha gerçekçi olur. Nitekim Metropoll şirketi bir araştırma yaptı, açıklanan enflasyona inanan sayısı 100 kişide 6 saflık abidesi kaldı. Yüzde 94 inanmadığını söyledi.

★★★

Enflasyonun gerçek olduğuna inanan o 6 kişiyi bulursanız Boğaz Köprüsü’nü bile “kelepir fiyatına satıyorum” diye itelersiniz.

Aşının İngiltere’de, Almanya’da paralı olduğuna da inanırlar. Dünya lideri olduğumuza da… Bu kadar rahat doğruları söylemeyen bir yönetim varken gerçek enflasyonu mu açıklayacaklar?

★★★

Erdoğan, “Merkez Bankası Başkanımızla görüştüm. Yani bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart, onun için de yani temmuz-ağustos, buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın” demişti.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar