Enflasyon nasıl düşük çıkıyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; “Enflasyonda eylül ayı gibi 2019’da tek haneli rakamları göreceğiz” demişti. Sözünü tutamayan bakana kim inanır ki? Altyapı çoktan hazırlandı. Başkanlık...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak; “Enflasyonda eylül ayı gibi 2019’da tek haneli rakamları göreceğiz” demişti. Sözünü tutamayan bakana kim inanır ki?
Altyapı çoktan hazırlandı. Başkanlık sistemi ile beraber bir kararname yayınlandı. İstatistik kurumu, Berat Albayrak’a bağlandı. İlk iş olarak enflasyonu düşürme programı kapsamında enflasyonu hesaplayan adamı görevden aldı.

★★★

İyi de enflasyonu hesaplayan görevden alındı. Enflasyonu bu hale getirenler yerinde kaldı. Yine de Berat Bey haklı! Görevden alması gayet yerinde ve doğru bir karardı.
Enflasyonu düşük açıklayamıyorsan, o koltukta oturmayacaksın arkadaş. Enflasyon oranını yüksek çıkartmak sureti ile benim milletime karşı algı yaratıp moral bozuyorsan, kusura bakma sen o koltukta oturamazsın.

★★★

Halbuki o kadar da büyüme yöntemini değiştirmişti. Demek yeterli değildi! Türkiye yerinde otursa bile büyüyordu. Neden enflasyonu hesaplama yöntemini bir kez daha değiştirmek onun aklına gelmedi? Bence bir şansı daha hak etmişti!
Bak Berat Bey’in enerji bakanlığından arkadaşına verdi koltuğu… Gelir gelmez öyle bir düzenleme yaptı ki, enflasyonun kaderini değiştirdi adeta!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 709 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar