Ekonominin Suriye batağı

Suriyeli gençler Türkiye’nin sahillerinde nargile içerken bizim gençlerimizin Suriye’de şehit olması insanın içini acıtıyor. Başsağlığı ve sabır dilemekle de geçmiyor. Niçin oradalar...

Suriyeli gençler Türkiye’nin sahillerinde nargile içerken bizim gençlerimizin Suriye’de şehit olması insanın içini acıtıyor. Başsağlığı ve sabır dilemekle de geçmiyor. Niçin oradalar sorusuna elle tutulur bir cevap verilemiyor.

Zira askeri, siyasi kararlar benim işim değil… Ben gidişatın ekonomik tarafına bakarım! Duyguları bir kenara bırakırım. Ekonomi cephesinde savaşı kaybettik. Önce size onu bir hatırlatayım.

★★★

Savaş sırasında silah, teçhizat, sevkiyat gibi giderlerin yanı sıra diğer harcama kalemlerinde de artış yaşanır. Bilin bakalım bu para nereden karşılanır?

Ya bütçede var olan para harcanır. Bütçede para yoksa borç aranır. O da yeterli gelmezse para basılır. Önce ekonomi canlanır. Sonrasında yere yığılır! Açıkların kapanması için vergiler artırılır. Maaşlar kısılır.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar