Doları artırmak için mi faiz indirildi?

Merkez Bankası’nın kendisine güvenen insanları yüzüstü bırakmama özelliği, Merkez Bankası’na güvenen kimse kalmaması nedeniyle pek bir işe yaramadı.Faizleri 100 baz puan yani yüzde 1 indirdi. Ne fark etti?...

Merkez Bankası’nın kendisine güvenen insanları yüzüstü bırakmama özelliği, Merkez Bankası’na güvenen kimse kalmaması nedeniyle pek bir işe yaramadı.

Faizleri 100 baz puan yani yüzde 1 indirdi. Ne fark etti? Bankalar şimdi daha fazla mı kredi verecek? Yoksa piyasaları iyice belirsizliğe mi itti?

Niyet belli değil mi? Defalarca “faiz sebep indirmek gerek” demedi mi? Gelecek ay harekete geçmeyecek mi? Dolar rekora gitmeyecek mi?

★★★

Dünyada ekonomisi gelişmiş, gelişen, gelmiş, geçmiş hiç bir ülke faiz kararı verirken “çekirdek enflasyonu” hedeflemedi. Biz önce uydurduk sonra uyguladık.

Sizce hangisi daha kötü? Başkan’ın kendi söylediklerine inanması mı? Yoksa kendi söylediklerine inanmasa bile arkasında olması mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar