Diyanet neden ekonomi duasına çıkmıyor?

Tatlı, tatlı esip duran meltem yeli gibi Arap Prensi’nin 10 milyar dolar vaat etmesi piyasalara önce bir ferahlık getirdi. Bozmak istemem bu hayali lakin ne yapacağız ufak pürüzleri?Bakın ne kolaymış! Türkiye’nin toplam...

Tatlı, tatlı esip duran meltem yeli gibi Arap Prensi’nin 10 milyar dolar vaat etmesi piyasalara önce bir ferahlık getirdi. Bozmak istemem bu hayali lakin ne yapacağız ufak pürüzleri?

Bakın ne kolaymış! Türkiye’nin toplam dış borçları, iç borçları, iflas risk puanı, enflasyonu, doları, kredi notları, işsizliği, dibi görmüş kişi başı milli geliri… Bakın 10 milyar dolara hepsi iyileşti!

★★★

Önce bunun bir “kriz” olduğunu kabul etmek ve buna göre önlemler almak gerek. Kabul ettiremiyorsun işte… Nitekim krizi kabullenirse sonraki soru; Suç kimde?

Ülke yönetimi inkâr politikası ile nereye kadar gidecek? Seçimlere kadar mı idare edecek? Edemeyecek!

Dolar kükremiş sel gibi bendini çiğnemiş, aşmış… Enflasyon yüzde 50’lerde enginlere sığmamış, taşmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar