Diplomasi zaferi neyin bedeli?

Tam iki hafta önce, Erdoğan; “Eylül bitmeden güvenli bölge kurulmazsa kendi yolumuza gideriz” diyerek Amerika’yı uyarmıştı. Amerika’ya verdiğimiz sürenin bitmesine bir hafta kaldı. Amerika’ya gitti....

Tam iki hafta önce, Erdoğan; “Eylül bitmeden güvenli bölge kurulmazsa kendi yolumuza gideriz” diyerek Amerika’yı uyarmıştı. Amerika’ya verdiğimiz sürenin bitmesine bir hafta kaldı.
Amerika’ya gitti. Boşuna değildi! Demek telefonlar buradan iyi çekmiyorsa, Amerika Başkanı Trump ile Amerika’da telefonla görüştü.
Bu akşam yüz yüze görüşmeleri bekleniyor. Herhalde görüşürler, boşuna mı gitti?

★★★

Türk Cumhurbaşkanı Amerika’dayken, Amerika’nın Türkiye Büyükelçisi Türkiye’de, Türkiye’ye yeni F-35 ve ekonomik paket teklifi sundu. Cumhurbaşkanı’nın Amerika’ya gitmesini mi bekledi?
Neden teklifi Amerika’daki Cumhurbaşkanına, Başkan Trump sunmadı? Hemen imzalanırdı! Sonuçta kararı verecek olan Cumhurbaşkanı… Bir acayiplik yok mu?

★★★

Paketlere olan hassasiyetimiz biliniyor. Ne zaman daralsak ülkede ekonomik paket açılıyor. Haliyle Amerikalılar derslerine çalışmışlar; “Adını paket koyalım, teklifi öyle sunalım, Türkler bayılır” diyerek hassas noktamızdan yakalamışlar!
Ekonomik paket deyince piyasalar bir beğendi ki sormayın. Ne bekliyorlarsa artık! Ticaret hacmini artırılıp 100 milyar dolara çıkartılması ve alüminyum ile çelikte gümrük vergisinin düşürülmesi… Hepi, topu, bu!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar