Darlık Fonu

Çıkan kısmın özeti; Türkiye’yi zenginleştirecek diye 3 yıl önce bir fon kurdular, adını “varlık” koydular. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete’de yayınladığı...

Çıkan kısmın özeti; Türkiye’yi zenginleştirecek diye 3 yıl önce bir fon kurdular, adını “varlık” koydular.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete’de yayınladığı cumhurbaşkanı kararıyla kendisini Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı’na getirdi.
Bu kararın ardından atama yetkisini kullanarak Türkiye Varlık Fonu Başkanvekilliği’ne, Hazine ve Maliye Bakanı şu şansa bakın ki aynı zamanda damadı Berat Albayrak’ı yerleştirdi.

★★★

Varlık fonunun mantığı nedir? Her şeyden önce bir varlık ya da kamu elinde oluşmuş bir gelir fazlası olması gerekir ki, biriktir. Bizde var mı? Yok!
Haliyle içine Türkiye’nin en değerli şirketleri, arsaları koyuldu, şirkete her hak tanındı, tam olarak “ne yapacağı” kimseye anlatılmadı.

★★★

Varlık fonları kendi ülkelerinde sorun çıkarsa diye oluşturulmuşlardır. Nitekim kendi ülke riskini almamak için doğrudan yatırımlarının yüzde 94’ü yabancı ülkelere yapılan yatırımlardır.
Kötü örnekleri de var. Mesela Malezya… Varlık fonu kurdu. Fondaki varlıkları kendi hesabına kullandığı için Malezya Başbakanı Razak önceki yıl yargılandı. Malezya Varlık Fonu’ndan 4 milyar doları cebine atmıştı. Kim ne yapsın Malezya’yı?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar