Çünkü çaldılar!

Önceden yalan söylemenin de bir adabı vardı. İnsanlar direkt “salak” yerine konulmazdı. En azından bir iki veri gösterir, bir şeyler anlatılır, inandırmaya çalışırlardı...

Şimdi kayış tamamen koptu.
Binali Yıldırım, “İSPARK’ın zarar etmesi benim de kafama yatmıyor. Gelince anlayacağız!” dedi. İstanbul seçimi için rahatça, “Çünkü çaldılar!” diyen Binali Yıldırım, İSPARK için “Çünkü çaldılar” diyemedi! Şirketin nasıl olup da para kazanamadığına hiç değinmedi!

★★★

Davada bilirkişi yolsuzluk olduğunu söylüyor. Ülkenin en büyük şehrini yönetmeye talip bir adaydan ciddiyet beklersiniz değil mi? Boşuna beklemeyin. “Ne versek yiyorlar” mantığı hâkim… Herkes her şeyi biliyor. Niyeyse herkes her şeyi anlamamış gibi saf kılığına giriyor.
Herkeste büyükannesi ile kurdu ayıramayan kırmızı başlıklı salak kız edası! İSPARK’ın paralarını niye harcadın? Sana daha iyi hizmet verebilmek için! Bu Mercedes’i neyle aldın? Belediyeden aldığım maaşımı biriktirdim!

★★★

İşin daha vahimi, bu cümleleri kumadan önce İSPARK için “Varsın zarar etsin” de dedi! O kadar da geniş söylüyor ki, şahsen “Ben kimi dinliyorum?” diye şüphelendim. Bu ne gamsızlık arkadaş!
Ülkede insanlar nasıl alışmışsa, yolsuzluğu “ülkenin yönetim biçimi” sanıyor. Kimse yolsuzluğu ciddiye almıyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar