Çok şükür bugün de ölmedik!

Devlet Bahçeli’nin tespiti çok önemliydi; “İhtiyacı olmadığı halde, bugün patlıcan yemedim diye kimse ölmüyor” dedi… İçimize su serpti! Fransa Kraliçesi Marie Antoinette, “Ekmek...

Devlet Bahçeli’nin tespiti çok önemliydi; “İhtiyacı olmadığı halde, bugün patlıcan yemedim diye kimse ölmüyor” dedi… İçimize su serpti!
Fransa Kraliçesi Marie Antoinette, “Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler” demişti… Hiç değilse yol göstermişti. Devlet Bahçeli, patlıcan bulamazsak ne yiyeceğimizi söylemedi!

★★★

Çok şükür bugün de ölmedik! En azından patlıcan yemeyince ölmeyeceğimizi öğrendik. Başka neleri yemeyince ölmeyeceğimizi söylese de vatandaş menüyü ona göre belirlese…
Millet parasızlıktan patlıcan alamaz, “ölmezsin” derler. Kömür madeni çöker yüzlerce kişiyi gömer “ölüm bu işin fıtratında var” deyip geçiştirirler.

★★★

Seçimlere daha beş hafta var. Suyla idare edebilir miyiz seçime kadar? Boşu boşuna bizi nelerin uzun yaşatacağını anlatmasın Canan Karatay… Vatandaş ölüm-kalım sınırına gelmiş demek ki… Adamlar neyin öldürüp öldürmeyeceğini konuşmaya başladılar!
Ülkede hesaplanan “yoksulluk sınırı” ve daha fakirler için “açlık sınırı” vardı. Bahçeli literatüre “ölüm sınırı” katkısını yaptı. Kim diyor Türkiye bilimde geri kaldı?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar