Buraya kadarmış Venezuela aşkı!

ABD tarafından Venezuela’ya yönelik kapsamlı yaptırım içeren paket 5 Ağustos’ta onaylandı. Türkiye bu karara tepki gösterdi ve Dışişleri Bakanlığı ABD’nin ülkedeki Venezuela’ya ait...

ABD tarafından Venezuela’ya yönelik kapsamlı yaptırım içeren paket 5 Ağustos’ta onaylandı. Türkiye bu karara tepki gösterdi ve Dışişleri Bakanlığı ABD’nin ülkedeki Venezuela’ya ait tüm mal varlıklarını dondurması kararını doğru bulmadıklarını bildirdi.
Doğru bulmadığımız halde Ziraat Bankası’nın, Venezuela Merkez Bankası’nın hesabını kapattığı ve ilişkisini kestiği bildirildi. Ziraat Bankası bu bilgiyi teyit etti. Hani tepki?

★★★

Oysa Türkiye, Venezuela’da Başkan Maduro’yu destekliyordu. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendisini arayarak “Maduro kardeşim! Dik dur, yanındayız” diyordu.
Maduro’nun da Türkiye’yi sevdiği aşikârdı… Diriliş Ertuğrul izliyor. Arada bir buraya geliyor. Nusret’de et yiyor. Sık sık Türkiye’ye heyet yolluyordu. Birden ne oldu?

★★★

Venezuela şu anda ekonomisi göçmüş dünyada bir numaralı sefil ülke… İşin enteresan tarafı dünyanın en büyük petrol rezervleri Venezüela’nın elinde…
Venezuela nasıl düştü bu sefalete? Maduro gider Kaduro gelir. Sistem yanlışsa istersen cennette yaşa, sefalet peşindedir.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 493 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar