Bulmuşsun böyle enerjiyi...

Türkiye’de doğalgaz var mı? Yok! İthal… Türkiye’de petrol var mı? Yok! İthal… Türkiye’de ne var? Jeotermal… Yani yer altından çıkan sıcak su… Peki, kimi yolacak küresel şirketler...

Türkiye’de doğalgaz var mı? Yok! İthal… Türkiye’de petrol var mı? Yok! İthal… Türkiye’de ne var? Jeotermal… Yani yer altından çıkan sıcak su… Peki, kimi yolacak küresel şirketler Türkiye kullanırsa bu suyu?

Türkiye enerji ithalatına her yıl ortalama 42 milyar dolar ödüyor. Artık nasıl pazarlık yapıyorsak, doğalgaz bize Avrupa’nın 2 katı fiyatla satılıyor.

★★★

Acilen petrol ve doğalgaz tüketimimizi azaltmamız gerekiyor. Bütçe artık kaldırmıyor. Kuzey Kore füze deniyor, Trump dengesizi İran’ı tehdit ediyor, fiyatlar fırlıyor. Petrol fiyatlarında yaşanan her 10 dolarlık yükseliş Türkiye’nin enerji faturasını yaklaşık 4 milyar dolar artırıyor.

Haliyle petrol fiyatı doğalgazı etkiliyor. Al başına bela… Artık kim iteklemişse bize, elektriği doğalgazdan üretin diye? Sayıları 300’e kadar çıktı. Bilin bakalım kim ödüyor faturayı?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar