Bir yıl bile herkese yetti!

Tam bir yıl önce bugün, Türkiye yeni sistemin ilk cumhurbaşkanını seçmek için oy verdi. Yönetim biçimi resmi olarak değişti. O günden sonra ülke her alanda daha kötüye gitti.

Belli ki Türkiye’ye uygun bir sistem değildi! “Çok yakında faizler inecek, dolar gerileyecek. Dış mihraklar kıskançlığından çatlayacak, borsa fırlayacak” denildi. Millet parasızlıktan tanzim satış kuyruklarında sıraya girdi.

★★★

Bizde uygulanan sistem için Amerika’yı örnek göstersek, o değil… Fransa’ya bakın desek, o hiç değil… Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sordular, “Hitler” i örnek gösterdi!
Bakmayın, Erdoğan aynı zamanda bir efsaneyi de bitirdi. Bir şeyi “Kırk kere söylersen olur” misali günde yüz kırk kere “İyiyiz” dedi. Hiçbir şeyi değiştiremediği gibi her gün bir önceki günü aratır hale geldi. İşe yaramıyormuş demek ki!

★★★

Ülke geçen yıldan beri gün yüzü görmedi. Siyasette ve diplomaside rezalet bir yıl geçti. Ekonomi krize girdi. İstikrarsızlık bütün sektörleri kırdı geçirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar