Bir araba zarar yazacaklar!

Kamu bankaları otomobil faizlerini düşürdü. Haliyle hücum başladı otomobil bayilerine! Millet hiç vakit kaybetmedi, koşa koşa almaya gitti. Bakın, ne kadar kolay aştık krizi! Sen bırak düşük faizle...

Kamu bankaları otomobil faizlerini düşürdü. Haliyle hücum başladı otomobil bayilerine! Millet hiç vakit kaybetmedi, koşa koşa almaya gitti. Bakın, ne kadar kolay aştık krizi!
Sen bırak düşük faizle sıfır araç almayı, asgari ücretliye sıfır arabayı bedava versen, yakıta, vergiye, sigortaya, bakıma gücü yetmediğinden, satar bir yıl geçmeden.

★★★

Sanki para var millette? Özetle, kredi çekmeden en düşük sınıf araçlara bile ulaşılamayan şahlanmış ülke ve süper ekonomisi… 17 yıllık iktidarın eseri!
Oysa Erdoğan, “Evinde arabası dahi olmayan benim halkım, benim vatandaşım, bugün bırakın bir arabayı birçok yerlerde iki araba var” demişti. Sanıyor ki vatandaş gözünü üçüncüye dikti.

★★★

İyi de yamukluk var bu işte! Kamu bankalarına “görev zararı” yazdırıp taşıt kredi faizlerini düşürüyorsun. Yine aynı hatayı yapıyorsun. Borçlanarak büyümeye çalışıyorsun. İnsanların gelirleri artmıyorken geleceği ipotekliyorsun!
Şöyle anlatayım: Bankaya parasını götürene yüzde 15 faiz veriliyor. Kamu bankaları verdikleri faizin yarısına kredi verecek. Külliyen zarar edecek. Peki, bu zarar kimden çıkacak? Farkı kim ödeyecek?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 493 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar