Avucunda pekmez yala yala bitmez!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tanzim kuyruğundan bildirdi; “Kayınpederimin liderliğinde yeni sistemin…” Çok pardon, baştan alıyorum. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzon’da halka seslendi;...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tanzim kuyruğundan bildirdi; “Kayınpederimin liderliğinde yeni sistemin…” Çok pardon, baştan alıyorum.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Trabzon’da halka seslendi; “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni sistemin etkinliğinde avuçlarını yalayacakları bir şekilde demir bir yumrukla doları 5 liraya indirdik” dedi.

★★★

Birader, Hazine ve Maliye Bakanı niye halka seslenir? Neden çıkıp miting yapar? Dünyada kaç ülkede miting yapıyordur Hazine? Her gün demeç mi verir Maliye?
Avuçlarını yalayacakları bir şekilde demir bir yumrukla doları 5 liraya indirebiliyorsa, kahveden adam toplayıp birlikte dalalım hayasıza…
Uçan tekme ve doğru zamanda ateş topu atsa, avucunu yalayan yalayana… Dolar en fazla 3 lira!

★★★

Geçen yıl nisan ayında Merkez Bankası politika faizi yüzde 8 seviyesindeyken, Erdoğan; “Faiz lobisi üzerimize yükleniyor, boşuna yüklenmeyin avucunuzu yalarsınız” demişti.
Üzerinden daha bir yıl bile geçmedi. Merkez Bankası politika faizini yüzde 24’e yükseltti! Bir zahmet dolar düşmesin mi?
İnerken onlar indiriyor, çıkarken dış güçler… Geçen yıl mart ayında 3.8 lira olan doların bu yıl 5.4 liraya indirilmesi gerçekten kayda değer! Popülist politikalara böyle devam ederlerse tekrar 7 liraya indirecekler!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar