Ali Babacan renktir!

Ali Babacan denilince aklıma iki olay geliyor. Türkiye ekonomisinin bugün yaşadığı kötü günlerin taşları yıllar öncesinde döşenmeye başladı.

Ülkenin sürekli borçlanmasının sonunda tıkanmaya yol açması kaçınılmazdı.
Sonunda bu işin böyle gitmeyeceğini Ali Babacan fark etti; “Bari bir yasa çıkaralım kendimizi hizaya sokalım, hiç değilse harcamaları kısalım” dedi.

★★★

Aylarca çalıştı, didindi, “mali kural” yasa tasarısını hazırladı. Herkesi ikna etti. En azından ikna ettiğini sandı. Oysa herkesi değil bir kişiyi ikna etmesi lazımdı!
İşi çok zordu! Bir aya referandum, bir yıl sonrasında ise Erdoğan’ın üçüncü ve son genel seçimi vardı… Bütçe imkanlarını kullanmadan seçime girer miydi Erdoğan?

★★★

Mali Kural yasa tasarısı Meclis’e geldi. Komisyonda kabul edildi. Garibim Ali Babacan yasanın çıkacağına o kadar inanmıştı ki; “Artık Türkiye’nin de bir mali kuralı var. Mali kural ile birlikte Türkiye artık birçok ülkenin 5 adım önüne geçti!” gibi büyük konuşuyordu. Lakin maç bitmemişti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar