Al bütün işsizleri işe bitsin bu işkence!

Erdoğan, “Birilerine ‘Gel bakalım sen devasa bir fabrikatörsün, yanına 50 kişi daha al’ dediğimizde rahatsız olanlar var” dedi… Şerefsizim, benim de aklıma 62 kişi gelmişti! İlla yuvarlak sayı...

Erdoğan, “Birilerine ‘Gel bakalım sen devasa bir fabrikatörsün, yanına 50 kişi daha al’ dediğimizde rahatsız olanlar var” dedi…
Şerefsizim, benim de aklıma 62 kişi gelmişti! İlla yuvarlak sayı olsun diye neden 50’de bırakayım ki? Zira her kuşu tuttum, bir insan kaynakları uzmanlığım kaldı.
Hatta “Bak beyim, sana iki çift lafım var” diye söze girip, “Paran var, pulun var, her şeyin var. Binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana şikayet etmek?” diye söze girecektim. Erdoğan benden önce davranmış, fena içerledim.

★★★

Cami çıkışı, “Beyler az, çok demeyelim, boş geçmeyelim” diyen dayıların bu kadim sistemi ile ülke yönetileceği kimin aklına gelirdi?
Ülke değil metrobüs sanki… Fabrikada boş yerlere doğru ilerlersek yeni istihdam sağlanabilir mi? Eskiden “Her şeyi devletten beklemeyin” denirdi. Şimdi devlet vatandaştan bekliyor her şeyi!

★★★

“Ekonomiyi düzeltmeden işsizlik sorunu çözülmez” diyenler… İyi dinleyin… Ekonomiyi düzeltmek uzun hikaye… Bir sürü karar alacaksın. İşi bilenleri çalıştıracaksın. Kim uğraşacak?
Gidip de damadını mı işten çıkartsın? Onun yerine patronlara söyleriz, her biri 50 işçi aldı mı, sorunu çözeriz! Ekonomiyi böyle böyle gül gibi yönetiriz.
Patronlar da ayıp ediyor yani… Yahu 50 işçi dediğin nedir ki? Asgari ücretten kişi başı aylık 3 bin lira maliyeti var. 50 kişinin yıllık maliyeti 1 milyon 800 bin lira… Koyar mı koca patrona?
Kayınpeder yüreği bu… Baba yarısı… Damadı söz verdi, “Yıl sonuna kadar 2.5 milyon kişiye iş bulacağız” dedi. Siyasette yeni…
Hevesi kırılmasın, akşam sofraya asık suratla oturmasın. 50’yi alan 100 kişi de alır. 100 kişi alan, yapar bir güzellik işi 150’ye vardırır. Ufak ufak 2.5 milyon kişiye ulaşılır.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 493 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar