ABD’nin yaptırımı neden etkilemedi doları?

Türkiye’de ekonominin durumunu nasıl anlıyorsun? Hemen dolar fiyatına bakıyorsun. Artmamışsa “ekonomi iyi” sanıyorsun! Bu göstergeyi sen biliyorsun da iktidar bilmiyor mu? Nitekim doları baskılarsan, fiyatının...

Türkiye’de ekonominin durumunu nasıl anlıyorsun? Hemen dolar fiyatına bakıyorsun. Artmamışsa “ekonomi iyi” sanıyorsun! Bu göstergeyi sen biliyorsun da iktidar bilmiyor mu?
Nitekim doları baskılarsan, fiyatının artmamasını sağlarsan, batan şirketleri de haber yaptırmazsan,  ekonomi gayet iyi… Baksana dolar kıpırdamıyor, yerinde sayıyor!

★★★

Oysa Amerika’dan S-400’lere karşı ilk somut yaptırım geldi! Dolar kıpırdamadı! Resmi kaynaklardan “Amerika ve diğer F-35 ortakları Türkiye’yi resmen programdan çıkarma sürecini başlatma kararında mutabık” açıklaması yapıldı.
Dolar, bana mısın demedi! Demek ki ekonomi kuvvetli! İşi bilmeyen kim olsa başarısız görünmemek, günü kurtarmak, daha fazla tepki almamak için aynısını yapardı. Doları tutardı.

★★★

Oysa Erdoğan, “Yaptırım konusunda Sayın Trump’ın yaptığı açıklamada açıklıkla böyle bir şeyin olmayacağını da kendisinden özellikle dinlemiş olduk” demişti.
Klasik olarak, Biz mi yanlış anladık dinlediklerimizi? Yoksa Amerika, Başkan’ını iplemedi mi? Amerika da başkanlık sistemi… Lakin kongrede alınıyor kararlar. Trump kafaya göre yönetemiyor ülkeyi.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum