Oh! Al takke ver külah!

Önceleri “ileri demokrasi” diyorlardı. Demokrasi o kadar ileri gitti ki, gözle görünmez hale geldi. Ufukta kayboldu, dönmedi geri…Diğer ülkelerde olağanüstü hale OHAL denilirken, bizde olağan hale OHAL denilmeye...

Önceleri “ileri demokrasi” diyorlardı. Demokrasi o kadar ileri gitti ki, gözle görünmez hale geldi. Ufukta kayboldu, dönmedi geri…Diğer ülkelerde olağanüstü hale OHAL denilirken, bizde olağan hale OHAL denilmeye başlandı. Zira artık “olağan hal” diye bir şey çıkarsak, arada sıkılınca onu yürürlüğe soksak.

* * *

Bakan çıkıp; “OHAL’in 3 ay daha uzatılması benimsendi” dedi. Nitekim artık “uzatıldı” demekten kendileri de bıktı. Bu kaçıncı? Muhtemelen üç ay sonra “kanıksandı”, bir üç ay sonra da “özümsendi” kelimelerini kullanacaklar. Nihayetinde “OHAL’in bir üç ay daha bizimle olan beraberliğini sağladığımızı duyurmaktan kıvanç duyuyoruz” demeye kadar gidecek bu açıklamalar.
Biri istiyor, birileri bunu emir telaki ediyor. Üç ayda bir OHAL’in uzatma kararı alınıyor. Bize de izlemek düşüyor! Yiyorsa benimseme… Durumu benimsemeyenin ne damgası yiyeceğini herkes çok iyi biliyor.
Sahi, hani geçiciydi. Düşük profilli Başbakan birincisi ilan edildiğinde öyle demişti. Nitekim gelenekselleşti!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar