İyi mi gidiyoruz siz karar verin!

Size durumu somut gerçeklerle özetleyeyim. Hadi biri çıksın da itiraz etsin! Ekonomimiz coşuyor desin. Enflasyon yüzde 13 seviyesine vurduktan sonra Merkez Bankası’nın faizleri artırması kesinleşti. Faizlerin artacak olması...

Size durumu somut gerçeklerle özetleyeyim. Hadi biri çıksın da itiraz etsin! Ekonomimiz coşuyor desin.
Enflasyon yüzde 13 seviyesine vurduktan sonra Merkez Bankası’nın faizleri artırması kesinleşti. Faizlerin artacak olması tabii ki ekonomiyi fena vuracak. Ne yazık ki yapacak fazla bir şey yok!

* * *

Merkez Bankası’nın bu hamlesi TL’yi bir süreliğine cazip hale getirir. Dövizi birkaç gün geriletir. Sıcak parayı kısmen Türkiye’ye getirir. Ya sonra? İşte orası fena!
Hayır, faizi artırmasa bu sefer de döviz kuru kopacak, gidecek. Şirketler yazdıkları kur zararlarından aldıkları kredileri ödeyemeyecek. Domino taşı gibi birbirinin üzerine devrilecek. Seri iflaslar gündeme gelecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 493 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar