Ankara’da yok olan hayatlar!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yürek burkan açıklamaları bir türlü aklımdan gitmiyordu; “Vekil maaşları çok zannedilir, Ankara’daki...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yürek burkan açıklamaları bir türlü aklımdan gitmiyordu; “Vekil maaşları çok zannedilir, Ankara’daki hayatlarını görün.”
Günlerdir üzerinde düşünüyordum, dayanamadım. Eş, dosttan giymedikleri eşyaları toplayıp görmeye gittim. 1 Ekim’e kadar Meclis tatildi, hiçbiri Ankara’da değildi! Göremedim.
İyi de ayda 17 bin 200 lira ile nereye giderler bunlar? Nelerine yeter? Ne yerler? Ne içerler? Merak ettim.
Aynı zamanda isyan ettim! Bu kadar acı yetmemiş olacak ki, insafsızlar referandumda milletvekili sayısını 600’e çıkardılar. Şimdi fazladan 50 kişi daha acı çekecek. Sahi nasıl insanlarsınız siz? Nasıl dayanıyor yüreğiniz?

* * *

Bizzat Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz açıkladı; “Kabaca bir hesap yapıldığında Meclis’in 1 saatlik çalışması 600 bin liralık bir maliyet getiriyor!”
Nasıl hesaplamış? Yılda 150 gün, günde 10 saat çalıştığını varsayarak hesapladığımız zaman, Meclis’in 1 saatlik çalışmasının maiyeti 600 bin liraya geliyormuş.
Yılda var 365 gün? Kalan 215 gün ne yapıyor bu Meclis sakinleri? Bu rakamlar geçen yılın maliyeti… Bu yıl rahat 750 bin lira olmuştur saati…
Zira referandumda çıkan yasayla o kadar çalışmalarına da gerek kalmadı. Başkan ve adamları o işi halledecek. Artık vekil seçildikten sonra Meclis’e uğramasa da fark etmeyecek. Mazbatayı alıp yemin edince resmen milletin vekili olacak. O yetecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar