Macron itirafçı oldu! 

Suriye’deki kimyasal silah saldırısı ve o saldırıya ABD, İngiltere ve Fransa’nın verdiği ortak tepkiyi gördüğümüzde AKŞAM’ın birinci sayfasına “Bu pozu hazmedemediler”...

Suriye’deki kimyasal silah saldırısı ve o saldırıya ABD, İngiltere ve Fransa’nın verdiği ortak tepkiyi gördüğümüzde AKŞAM’ın birinci sayfasına “Bu pozu hazmedemediler” başlığı atmıştık. 

Neydi o poz? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Ankara’dan verdiği “Bölgesel sorunların çözümünde birlikte hareket edeceğiz” pozuydu! 

Zaten ilk tepkiler, Batı’nın operasyon yayınları olan gazetelerin manşetlerine çok net şekilde yansımıştı.  

Amerikan Chicago Tribune gazetesi “Türkiye-Rusya-İran, Suriye’nin geleceğine ABD’siz karar verdi” derken, Washington Post haberi, “Üç ülkenin lideri ABD’yi en önemli diplomasisinden dışlamak için toplandı” diye duyuruyordu.  

Fransız Le Figaro, “Rusya ile ittifak kuran Türkiye Cumhurbaşkanı, Batılı müttefiklerinin 5 yıldan beri reddettikleri, güvenli bölge kurulması talebini elde etmek üzere” diye yazdı.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beylikdüzü üçgeni!.. 22 Mart 2024 | 923 Okunma Dur ben hatırlatayım!.. 15 Mart 2024 | 607 Okunma DEM’e ‘Özel’ savunma 08 Mart 2024 | 277 Okunma Battal İlgezdi neler söyledi neler? 01 Mart 2024 | 1.162 Okunma Yapay zeka pazarlığı 23 Şubat 2024 | 345 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar