10 Aralıkçılar düğmeye bastı! 

Bütün bir yazı imza saymakla geçiren CHP’yi yerel seçim öncesi yeni bir kaos daha bekliyor. Partisinde bile iktidar olmayı bir türlü başaramayan Kemal Kılıçdaroğlu, son kadro tercihiyle bu sürecin adeta...

Bütün bir yazı imza saymakla geçiren CHP’yi yerel seçim öncesi yeni bir kaos daha bekliyor. Partisinde bile iktidar olmayı bir türlü başaramayan Kemal Kılıçdaroğlu, son kadro tercihiyle bu sürecin adeta davetçisi oldu. 

Önce İstanbul gibi Türkiye’nin lokomotifi olan bir teşkilata marjinallikte kimsenin eline su dökemeyeceği Canan Kaftancıoğlu isimli hanımefendiyi getirdi. Aslında Erdoğan Toprak, Oğuz Kaan Salıcı gibi ‘liberal solcu’ 10 Aralık Hareketi’nin önemli isimlerini akıl hocası yapmasından sonra bu tercih pek de tuhaf karşılanmadı.  

Sonra son seçimde yaşanan hezimet ve ardından Muharrem İnce ekibinin başlattığı muhalefet rüzgârına karşı ‘Denize düşen yılana sarılır’ misali tüm örgütü Oğuz Kaan Salıcı’nın inisiyatifine bıraktı. Matematiği bile isyan ettiren imza sayma sürecinin Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanmasının ardından Salıcı, elde ettiği güçlü bahaneyle adeta ‘muhalefet’ kıyımına başladı.  

İnce’yle hareket edenler, o günlerde tweet atanlar,

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dur ben hatırlatayım!.. 15 Mart 2024 | 605 Okunma DEM’e ‘Özel’ savunma 08 Mart 2024 | 274 Okunma Battal İlgezdi neler söyledi neler? 01 Mart 2024 | 1.159 Okunma Yapay zeka pazarlığı 23 Şubat 2024 | 342 Okunma Adil Öksüz’ün kuzeni mi?.. 16 Şubat 2024 | 5.308 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar