Afrika’da Fransız-FETÖ oyunu!

Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali ziyaretlerine katılma ve orada yaşanan gelişmeleri gözlemle fırsatı bulduk.  Türkiye’nin Afrika...

Cumhurbaşkanı’nın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali ziyaretlerine katılma ve orada yaşanan gelişmeleri gözlemle fırsatı bulduk. 

Türkiye’nin Afrika açılımının ne kadar isabetli olduğuna, yıllarca sömürüyle yoksul bırakılan o toprakların kendilerine samimiyetle uzanan dost eline ne kadar ihtiyaç duyduğuna doğrudan tanıklık ettik.  

Ziyaretin, ilişkilerin geliştirilmesi yanındaki en önemli gündem maddesi hiç kuşkusuz FETÖ’yle mücadeleydi.  

Eğitim bahanesiyle kıtaya sızan ihanet şebekesi sadece buralarda değil, Afrika’nın çok önemli ülkelerinde oldukça etkin durumda. FETÖ okullarından mezun olan isimler, bürokrasinin önemli kademelerine gelmiş, karar mekanizmalarına yerleşmişler... Bu yüzden mücadele zor ama kararlılıkla yürüyor! 

Özellikle Maarif Vakfı’nın büyük işlere imza attığını gördük! Gittiğimiz her ülkede aktif olarak görev yapan vakıf ça

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Buna mı oy vereceksiniz? 29 Mart 2024 | 1.264 Okunma Beylikdüzü üçgeni!.. 22 Mart 2024 | 925 Okunma Dur ben hatırlatayım!.. 15 Mart 2024 | 607 Okunma DEM’e ‘Özel’ savunma 08 Mart 2024 | 278 Okunma Battal İlgezdi neler söyledi neler? 01 Mart 2024 | 1.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar