Vatan toprağına hoş geldin şehidim...

Adı Birgül Muratdağı.. 25 yaşında bir kadın.. Bu yılın başında eşini şehit verdi.. Afrin'in ilk şehitlerinden Mehmet Muratdağı'nın eşi.. Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile birlikte şehit...

Adı Birgül Muratdağı.. 25 yaşında bir kadın.. Bu yılın başında eşini şehit verdi.. Afrin'in ilk şehitlerinden Mehmet Muratdağı'nın eşi.. Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ile birlikte şehit düşen Uzman Çavuş Muratdağı'nın naaşına da komutanı gibi ulaşılamadı.. Cenazesi gelmeyen eşi için ilk olarak ne yaptı hatırlayanınız var mı? Kendi elleriyle 300 kişilik kumanya hazırladı ve görev yaptığı Reyhanlı'daki birliğe gitti.. Eşinin silah arkadaşlarına, "Onun canına gitsin" diye ikram etti.. Dualar edip, dualar alıp evine döndü..

Genelkurmay'dan çaldılar kapısını.. Henüz naaşı bulunamasa da, şehit olduğu kesinleşince, madalya ve beratını getirdiler.. Ne dedi biliyor musunuz?

-Şehit eşi olmak bir onurdur.. Ancak şehidimin naaşı gelmeden bunları kabul etmiyorum.. Naaşı gelsin, başında dua edebileceğim bir kabri olsun, ondan sonra buyrun başımla beraber..

Girişte dedim ya, 25 yaşında bir kadın.. Öyle vakur, öyle dik ve öyle bir duruşa sahip ki, karşısında buz kesiyorsunuz..

***

11 Mart günü evindeydik.. Meral Akşener Kayseri'de mutlaka Birgül Muratdağı'nı ziyaret etmek istediğini belirtti.. Duruşu bilindiğinden ve belki de duygusal bir tepkiden çekinildiğinden siyasiler kapısını pek çalmamıştı.. O gün o odada izniyle ve kendisine de iletmek üzere, telefonumla birkaç kare fotoğraf çektim.. Karşımda oturan genç kadın, Meral Hanım'a gelişmeleri anlatırken, gözümde büyüdükçe büyüdü.. Yanımda oturan bir emekli Albayımız, her cümlede içini hıçkırarak ağladı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Seviiim koş.. ben de FETÖ'cüymüşüm!" 04 Şubat 2021 | 2.504 Okunma Nene Hatun'un basma fistanı 06 Aralık 2020 | 285 Okunma Yok böyle ihale! 26 Kasım 2020 | 683 Okunma Millet "kandırıldık" deyince ! 10 Kasım 2020 | 1.431 Okunma Sayanlara, saymayanlara! 02 Ekim 2020 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar