Malazgirt "geliş" değil, "dönüş"tür..

Siz bugün fark ediyorsunuz ama 'O' 96 yıl önce planlayarak, o gün bastı düğmeye..Mustafa Kemal'in, Anadolu'yu ayağa kaldırıp yeni ve bağımsız bir devlet ilanına giden yolun mihenk taşı 'Büyük Taarruz'...

Siz bugün fark ediyorsunuz ama 'O' 96 yıl önce planlayarak, o gün bastı düğmeye..

Mustafa Kemal'in, Anadolu'yu ayağa kaldırıp yeni ve bağımsız bir devlet ilanına giden yolun mihenk taşı 'Büyük Taarruz' için 26 Ağustos'un seçmesi, o gün müsait olduğu için değildi..

851 yıl sonra dünyaya bir kez daha ilan edilecekti ki; Anadolu Türk yurdudur.. 'Ya İstiklal ya Ölüm' sözü de şiir olsun diye değil, bu gerçek için ödenebilecek bedele ne kadar hazır olunduğunun ilanıydı..

16 yıllık iktidarınızda Malazgirt'in yolunu bilmiyordunuz..

Ta ki anketler dayatıncaya kadar.. Ne zaman sandık hesaplarınız için gerekli hale geldi, o zaman çevirdiniz yüzünüzü, bedevi diyarlarından, Alparslan'ın destan yazdığı ovaya..

Açılım günlerinde öyle bir hava yarattınız ki, kendi adı ZAFER, kardeşinin adı ALPARSLAN olan Malazgirt'li Bakan Çağlayan bile, "Biz Kürt'üz" diyordu..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Seviiim koş.. ben de FETÖ'cüymüşüm!" 04 Şubat 2021 | 2.504 Okunma Nene Hatun'un basma fistanı 06 Aralık 2020 | 286 Okunma Yok böyle ihale! 26 Kasım 2020 | 683 Okunma Millet "kandırıldık" deyince ! 10 Kasım 2020 | 1.431 Okunma Sayanlara, saymayanlara! 02 Ekim 2020 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar