Hedefi çal, kurumu kapat...

2007 yılında Millî Güvenlik Akademisi'nin bilgilendirme programında şöyle diyordu;-Türkiye'nin, önümüzdeki 10 yıl içinde, Afrika ve Güney Amerika ile ilişkilerini geliştirmesinin, ekonomik ve diplomatik...

2007 yılında Millî Güvenlik Akademisi'nin bilgilendirme programında şöyle diyordu;

-Türkiye'nin, önümüzdeki 10 yıl içinde, Afrika ve Güney Amerika ile ilişkilerini geliştirmesinin, ekonomik ve diplomatik bağlarını güçlendirmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir..

İfade açık.. Ve bir devlet politikasının ön hazırlıkları.. Kaynakları, diplomatik ilişkilere artan etkileri ve fırsat dolu ekonomileri göz önüne alındığında, bu iki kıta, ayrıntılı çalışmalar sonucunda devlet aklının işaret ettiği stratejik alanlar olarak ifade ediliyordu..

***

Bunu neden hatırlattım.. Cumhurbaşkanı'nın son dönemde sık sık Afrika'ya gitmesinin sebeplerini, "Gidecek başka yer bırakmadı" diye açıklayanlara bilgi notu olsun diye.. Ankara, Güney Amerika ve Afrika ülkeleri ile ilişkilerini, gidecek başka yeri kalmadığı için değil, bir devlet politikası ışığında geliştirmeye çalışıyor..

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Seviiim koş.. ben de FETÖ'cüymüşüm!" 04 Şubat 2021 | 2.504 Okunma Nene Hatun'un basma fistanı 06 Aralık 2020 | 285 Okunma Yok böyle ihale! 26 Kasım 2020 | 683 Okunma Millet "kandırıldık" deyince ! 10 Kasım 2020 | 1.431 Okunma Sayanlara, saymayanlara! 02 Ekim 2020 | 119 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar