Yerli bulmacalar dünyanın favorisi

Türklerin geliştirdiği dijital bulmaca oyunları 50’nin üzerinde ülkenin vazgeçilmezi oldu. Her biri uluslararası çapta ödüller alan bu oyunlar, yazılım ihracatına sağladığı katma değerle de...

Türklerin geliştirdiği dijital bulmaca oyunları 50’nin üzerinde ülkenin vazgeçilmezi oldu. Her biri uluslararası çapta ödüller alan bu oyunlar, yazılım ihracatına sağladığı katma değerle de dikkat çekiyor. İndirilen her bir oyun ülkenin para hanesine yazılıyor.

Türk girişimcilerin geliştirdiği dijital bulmacalar, uzakdoğu’dan ABD’ye kadar 50’nin üzerinde ülkenin ortak tutkusu haline geldi.

Pek çok ülkede sık sık App store’da liste başı olan zeka ve beceri odaklı bu bulmacalar, televizyonlarda yayınlanan yarışma programlarında da gösterilmeye başlandı.

Halihazırda her biri 500 bin ile 1 milyon arasında indirilen bu uygulamaların en büyük özelliği ise en karmaşık bulmacaların bile yalın görsel ve grafiklerle çok iyi anlatılması.

Bulmaca oyunlarını geliştirenlerin başında Yunus Ayyıldız, ercan Akkaya, Günay sert, ertan Ünver, Tarık Cantürk, Yeliz Cantürk ve Candaş Alyıldız yer alıyor. Yaş ortalamaları ise sadece 30. İşte dünyayı etkileyerek yazılım ihracatına büyük katma değer sağlayan bu oyunlardan bazıları:

1-Hocus: ODTÜ Bilgisayar Öğretmenliği’nden mezun olan Yunus Ayyıldız tarafından geliştirilen bu oyunda, kırmızı bir küpü üç boyutlu cisimler üzerinde hareket ettirerek varış noktasına ulaştırmaya çalışıyorsunuz. oyunun aşamaları arttıkça zorluk derecesi de artıyor. Ayyıldız’ın diğer ses getiren oyunları arasında VoI, rop ve Puzzlement de yer alıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar