Yapay zekalı bankacılar

Pandemi döneminde dijital dönüşümünü en hızlı tamamlayan sektörlerin başında bankacılık geliyor. Bu zorlu süreçte mobil bankacılık kullanımı yüzde 31 artarken, finans kuruluşları...

Pandemi döneminde dijital dönüşümünü en hızlı tamamlayan sektörlerin başında bankacılık geliyor. Bu zorlu süreçte mobil bankacılık kullanımı yüzde 31 artarken, finans kuruluşları gerçek bir müşteri temsilcisi gibi konuşan yapay zekalı sanal asistanlarını bir bir devreye sokuyor. Finans işlemlerinizle ilgili binlerce soruyu anında yanıtlayarak hemen çözüme kavuşturan bu asistanlar, günlük doğal konuşmaya da kurgulandıkları için işlemler sohbet havasında gerçekleşiyor.

LEB DEMEDEN ANLIYOR

Bu hız sayesinde müşterilere olağanüstü bir zaman tasarrufu kazandıran asistanlar, o an vatandaş derdini tam anlatamasa bile ne demek istediğini anlayabiliyor. Ödeme günü hatırlatma, kart başvurusu, para transferi, tüketim alışkanlıklarına göre harcama tavsiyeleri, en yakın ATM’ler, finansal danışmanlık, kredi notu sorgulama, fatura ödeme gibi yüzlerce konuda işlem yapan asistanların en büyük özelliklerinden biri ise güvenlik duvarlarının çok sağlam olması. Bu haftaki yazımızda sizi bazı asistanlarla tanıştırmak istedik.

Q-FİNANSAL ZEKA

QNB Finansbank’ın dijital asistanı Q-finansal Zeka bankacılık işlemlerini sohbet ortamında gerçekleştiriyor. Düzenli ödemelerinizi ve önemli konularınızı sizin yerinize takip eden asistanın en büyük özelliği kullanıcıyı tanıyıp alışkanlıklarını öğrenmesi. Faturalarınızdaki beklenmedik yükselişleri, kartınızdan çift çekilen tutarları ya da talimatınızın süresinin dolması gibi konuları fark ederek sizinle irtibata geçen asistan, tüm sorularınızı da eksiksiz yanıtlayabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar