WhatsApp'ta son 2 gün

WhatsApp 4 Ocak 2021’de Avrupa Birliği (AB) ülkelerindekiler hariç dünyadaki tüm kullanıcılarına yeni bir gizlilik sözleşmesi göndermiş, bunu da 8 Şubat’a kadar kabul etmeleri konusunda dayatmada bulunmuştu....

WhatsApp 4 Ocak 2021’de Avrupa Birliği (AB) ülkelerindekiler hariç dünyadaki tüm kullanıcılarına yeni bir gizlilik sözleşmesi göndermiş, bunu da 8 Şubat’a kadar kabul etmeleri konusunda dayatmada bulunmuştu. Kullanıcı bilgilerinin Facebook’un diğer şirketleriyle paylaşılacağı bildirilen sözleşmede, ‘kişisel gizlilik ilkeleri’ ihlal edildiği için Rekabet Kurulu da 11 Ocak’ta WhatsApp hakkında re’sen soruşturma başlatmıştı.

ENDİŞE VERİCİ

Tepkiler sonrası 15 Ocak’ta WhatsApp, yeni sözleşmenin kullanıcılar tarafından onaylanması sürecini 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a kadar uzatmıştı. Verilerin paylaşılması zorunluluğunun durdurulması çağrısı yapan Rekabet Kurulu, soruşturma kapsamında 15 Şubat’ta geçici tedbir kararı almıştı. Kurul, aşırı veri toplanmasının ve verinin başka hizmetler için kullanılmasının tüketicinin sömürülmesine yol açmasının da endişe verici olduğuna dikkat çekmişti.

SINIRLI İŞLEV

WhatsApp’ın verdiği süre 2 gün sonra yani bu ayın 15’inde doluyor. Şirket, sonrasında kullanıcılarına kalıcı bir hatırlatma yapacak ve güncellemeyi kabul etmeyenlerin birkaç hafta içinde WhatsApp işlevlerini sınırlandıracak. Örneğin sohbet listesine erişilemeyecek. Ancak yine de gelen telefon aramaları ve video aramaları cevaplanabilecek. Birkaç haftalık sınırlı işlevselliğin ardından, gelen aramalar veya bildirimler de alınamayacak ve WhatsApp telefonunuza mesaj ve arama göndermeyi durduracak.

ÇIKACAKLARA KRİTİK UYARI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar