WhatsApp dayatmasına soruşturma

WhatsApp’ın ‘8 Şubat’a kadar ya kabul et, ya da sil’ dayatmasına Rekabet Kurulu’ndan karşı hamle geldi. Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma başlatan Kurul, verilerin paylaşılması zorunluluğunun...

WhatsApp’ın ‘8 Şubat’a kadar ya kabul et, ya da sil’ dayatmasına Rekabet Kurulu’ndan karşı hamle geldi. Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma başlatan Kurul, verilerin paylaşılması zorunluluğunun durdurulması çağrısı yaptı.

WhatsApp, ‘gizlilik ilkeleri’nde çok tartışılacak bir değişikliğe gitmiş ve 2 milyarı aşkın kullanıcısının bilgisini, Facebook’un diğer şirketlerinin reklam ve pazarlama alanına açmıştı. Türkiye’deki kullanıcılara ‘8 Şubat’a kadar ya kabul et, ya da sil’ dayatmasında bulunmuştu. Bunun üzerine WhatsApp’ı silen kullanıcılar, Telegram, Signal, Bip gibi uygulamalara yönelmişti.

Dün Rekabet Kurulu da devreye girerek Facebook ve WhatsApp hakkında resmen soruşturma başlattı. Bu kapsamda Facebook ve WhatsApp’ın piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanıp kullanmadığı incelenecek. Kurul, soruşturma sürecinde kullanıcıların bu durumdan olumsuz etkilenmemesi açısından WhatsApp’ın veri paylaşımı ile ilgili güncellemesini durdurmasını istedi. Bu arada Kişisel Verileri Koruma Kurulu da (KVKK) WhatsApp’ın ‘zorunlu güncelleme’ kararının bugünkü toplantıda ele alınacağını duyurdu.

Hızla kan kaybeden WhatsApp, tepkiler de çığ gibi büyüyünce dün bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada dikkat çeken noktalar şunlar:

Güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar