Uzaktan eğitime tekno indirim

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin bilgisayar, kulaklık, tablet ve mouse gibi ihtiyaçlarının hızla artması pek çok veliyi düşündürmeye...

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin bilgisayar, kulaklık, tablet ve mouse gibi ihtiyaçlarının hızla artması pek çok veliyi düşündürmeye başlamıştı. Ancak hem ekonomiyi canlandırmak hem de yeni yıl gelmeden stokları eritmek isteyen hepsiburada, Teknosa, gittigidiyor, trendyol, n11, Amazon gibi güvenilir siteler her güne özel kampanya yarışına girdi. Halihazırda cihaz satışları perakendede yüzde 76 arttı.

Türkiye’de yüzde 27’lik bilgisayar pazar payıyla sektör lideri olan Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, “Geçen yıl Türkiye’de 1.6 milyon adet bilgisayar satılmıştı. Pandeminin etkisiyle bu yılın ilk altı ayında bilgisayar pazarında yüzde 41’lik bir büyüme oldu ve 915 binlik bir satış gerçekleşti. Yılsonuna kadar Türkiye’de 2 milyon adet bilgisayar satılacağını, piyasanın da yüzde 25’lik bir büyüme trendi yakalamasını öngörüyoruz” dedi.

Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan da “Ilk 6 ayda teknoloji ürünleri pazarında yüzde 17 büyüme sağlandı ve 34 milyar TL seviyesinde ciro gerçekleştirildi. Pazarın satışlardaki yıldızı ise bilgi teknolojileri oldu. Evden online eğitim, uzaktan çalışma nedeniyle notebook, tablet ürünlerine olan talep büyümeyi tetikledi ve bu ürün gruplarının yer aldığı bilgi teknolojileri kategorisi geçen yıl aynı döneme göre ilk 6 ayda yüzde 76’ya yakın bir büyümeyi yakaladı. TV kategorisinde yüzde 19, telekomda yüzde 13 büyüme gerçekleşti” diye konuştu.

Okulların ilk etapta online eğitim verecek olmasının en çok notebook ve tablet ürünlerine talebi artırdığına dikkat çeken Gürcan, şu bilgileri verdi: “Pazarda geçen yıl ağustos ayına göre notebook satışlarında yüzde 100, tablet satışlarında yüzde 65 seviyelerinde büyüme yakalandı. Okula dönüş kampanyaları ile akıllı telefon ve giyilebilir ürün satışları da hareketlendi. Ayrıca, modemler, webcamler, harddiskler, mouse ve klavyeler, kablo adaptörler, kulaklıklarda da son haftalarda satış artışları başladı. Eylülde de bu trendin sürmesini bekliyoruz.”

İşte son dönemde indirime giren ve öğrencilerin en çok işine yarayacak bazı güçlü cihazlar...

YÜZDE 50’YE VARAN AVANTAJ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar