Ünlülerin 'Cep'le imtihanı

İş ve gündelik hayatın tartışmasız en iyi oyuncusu olan akıllı telefonlar, hâlâ milyonlarca kişi tarafından karmaşık bulunuyor. Yüz tanıma, yedekleme, kayıp bulma, dosya indirme, fotoğraf...

İş ve gündelik hayatın tartışmasız en iyi oyuncusu olan akıllı telefonlar, hâlâ milyonlarca kişi tarafından karmaşık bulunuyor. Yüz tanıma, yedekleme, kayıp bulma, dosya indirme, fotoğraf düzenleme, çizim yapma, grafik tasarlama, resim küçültme ve diğer cihazlara bağlanma gibi pek çok özelliği barındıran bu cihazlardan, pratik yaşamda istenilen kolaylık bir türlü sağlanamıyor. Özellikle biraz uğraş gerektiren işlemleri yapmak için birinden yardım almayan neredeyse kimse yok. Bu hafta özellikle sosyal medya platformlarını çok iyi yönetmeye çalışan bazı ünlülere, telefonla yapmakta zorlandıkları işlemleri sorduk. Bir dokunduk bin ah işittik.

YEŞİM SALKIM

Yedekleme yapmayı zaten bilmiyorum. Dosya indirmekte zorluk çekiyoruz. Genelde fatura ödemelerimi yapıyorum. Bana göre de zaten bu alet, bir tek fatura ödemeye ve sosyal medyanızı yönetmeye yarıyor. Cihazı sürekli güncellemek gerekiyor. Çoğu uygulamada istediğiniz verimi de alamıyorsunuz, sürekli aralara reklamlar giriyor. Dijital para tuzakları çok var.

ELİF MELDA YILMAZ

Uygulamalar ekranda kendi kendine yer değiştiriyor ve gizli klasörün içine saklanıyor. Ayrıca telefon zaman zaman rehberden birini seçip kendi kendine arama yapabiliyor. Otomatik klavyenin yaptığı muziplikler de ciddi sorun. Ayrıca EFT yapmaya son iki dakikam kalmışken ya da zor bulunan son bir tren biletini almak üzereyken telefonun çalması, her şeyi yeniden yapmama sebep olabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar