Türkiye'nin verisi emin ellerde

Turkcell’in Tekirdağ’daki ‘Avrupa Veri Merkezi’ dün hizmete girdi. 9 büyüklüğündeki depreme ve 120 dakika yangına dayanıklı merkez ile veriler, ülke sınırları içerisinde güvenli bir...

Turkcell’in Tekirdağ’daki ‘Avrupa Veri Merkezi’ dün hizmete girdi. 9 büyüklüğündeki depreme ve 120 dakika yangına dayanıklı merkez ile veriler, ülke sınırları içerisinde güvenli bir şekilde saklanacak. ‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın’ vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Turkcell’in Avrupa Veri Merkezi, dün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Tekirdağ Avrupa Serbest Bölgesi’nde hizmete açıldı. 37 bin 277 metrekarelik alana kurulan merkez, 9 büyüklüğünde depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Kapıların ve duvarların yangına da 120 dakika boyunca dayanıklı olduğu merkezde, 6 bin sensör ile 40 bin nokta sürekli izleniyor.

SAKLA VE YEDEKLE

“Ülkemizin, vatandaşlarımızın, bu ülke için değer üreten işletmelerin verilerinin gizliliği için yerli veri merkezleri yatırımları olmazsa olmazımız” diyen Bakan Adil Karaismailoğlu, bilgi ve iletişim sektöründe her türlü doğal afet ile fiziki ve siber saldırılara karşı verinin saklanmasının ve yedeklenmesinin hayati önem taşıdığını ifade etti. Karaismailoğlu, 5G teknolojileri için yaptıkları planlarda da yerli ve milli imkanları önceliklendirdiklerini ifade etti.

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde hayata geçirilen Turkcell’in Avrupa Veri Merkezi’nin açılış töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

'SİBER VATAN'

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar